Pas sinds 2011 is het in de Europese Unie verplicht om voedingswaarde weer te geven op de voedingsmiddelen die verkocht worden in de supermarkt. Geloof het of niet, mensen aten vroeger zonder precies de voedingswaarde van hun eten te weten.
Hoe beïnvloedt de voedingswaarde jouw eetkeuzes?
Vandaag de dag kun je makkelijk informatie vinden over wat je eet op etiketten, in restaurant menu’s, met mobiele apps en op het internet. Sommige mensen die bang zijn om ‘verkeerde’ voeding te eten laten zich leiden door te kijken naar de voedingswaarde en overige informatie, zoals calorieën, standaardporties en koolhydraten. Daaronder valt ook het analyseren van de website van een restaurant of een app doorzoeken. Het probleem met het obsessief zoeken naar informatie is dat het een grotere kloof veroorzaakt tussen je lichaam en het eten dat je eet
Oefening
Deze week heb ik een oefening voor je. Maak plannen om een voedingsmiddel te eten waarvan je de voedingswaarde of het aantal calorieën niet kent. Misschien geniet je van iemands zelfgemaakte koekjes of kies je een nieuw gerecht van het menu van een restaurant waar je geen informatie over hebt opgezocht.
Intuïtief Eten voor elke dag
Deze tekst komt uit het boek Intuïtief Eten voor elke dag. Een boek met 365 tips, inspiraties en quotes. Mooi om elke dag een bladzijde uit te lezen en geïnspireerd te raken of te blijven in je reis om weer een Intuïtieve Eter te worden.
Laat voedingswaarde los en ga weet genieten van eten!
Wat voor soort eter ben jij?
Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.